VI 16: Cruijff, PSV-iconen, Feyenoord en FC Twente

Deze week prijkt Johan Cruijff op de cover van de nieuwe Voetbal International. Hij bespreekt in VI 16 de onrust bij Ajax. Ook is er aandacht voor de terugkeer van Dirk Kuijt bij Feyenoord, aanstaand kampioen PSV en NAC Breda-verdediger Kenny van der Weg.

VI 16: Cruijff, PSV-iconen, Feyenoord en FC Twente

De beleidsbepalers bij Ajax hebben een verschil van inzicht over de visie van de club. Johan Cruijff gaat proberen alle betrokken partijen weer op één lijn te krijgen. In VI geeft hij tekst en uitleg aan verslaggever Simon Zwartkruis.

Maakt Dirk Kuijt Feyenoord volgend seizoen kampioen? Is de terugkeer van de Katwijker in De Kuip voldoende voor de eerste schaal sinds 1999? In de nieuwe VI leest u een analyse van clubwatcher Martijn Krabbendam en het antwoord op deze vraag.

PSV wordt kampioen en daarom ontving verslaggever Thijs Slegers drie iconen van de club die samen goed zijn voor achttien landstitels. Luc Nilis, Willy van der Kuijlen en Mark van Bommel spreken uitvoerig over het aanstaande kampioenselftal en de toekomst hiervan.

Het was een verwoestende week in Enschede. FC Twente ontsloeg achttien medewerkers, liep de bekerfinale mis, zag de hoofdsponsor vertrekken en commissarissen muiten. Verslaggever Peter Wekking schrijft over de ontmanteling van een topclub. 'Het was mooi, bedankt, adieu.'

Voor het eerst sinds zijn jeugdjaren is Bert van Marwijk terug bij Go Ahead Eagles. Hij blikt in VI terug op een mooie tijd in Deventer en vertelt hoe hij denkt, als adviseur van de trainersstaf, degradatie met Go Ahead af te wenden. In VI 16 leest u eveneens een onthullende reportage over De Graafschap. Hoe een knuffelclub een enge sekte werd.

Volgens het Gillette Pro Klassement is Kenny van der Weg de slechtste speler van de Eredivisie. De verdediger van NAC Breda maalt er niet om. In de nieuwe uitgave van Voetbal International een interview met deze linksback. 'Meestal mag ik blij zijn met een 4. Ik snap dat niet.'

Ook in de nieuwe Voetbal International:
- De onzekere toekomst van Robin van Persie
- Interview met UEFA-inspecteur en corruptiebestrijder Karel Dhont
- Verdwijntruc in de polder: hoe transfermiljoenen via Nederland weglekken
- Tien vragen aan Warner Hahn
- De dunne scheidslijn van het succes bij FC Groningen
- Poster Graziano Pellè
- Internazionale - AC Milan; de ineenstorting van het Milanese rijk
- Het Braziliaanse bolwerk van Paris Saint-Germain
- De oerkracht van Zlatan Ibrahimovic
- De smaakmakers en grootste flops in de Premier League
- Balverliefd: Mien Wolthuis (97), al sinds de Tweede Wereldoorlog fan van Heracles Almelo

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 16 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's