VfB Stuttgart richt pijlen op Van der Heijden

Reacties

VfB Stuttgart heeft in de zoektocht naar een ervaren defensieve kracht een oogje laten vallen op Jan-Arie van der Heijden. De Vitesse-verdediger ambieert een buitenlands avontuur.

VfB Stuttgart richt pijlen op Van der Heijden

Huub Stevens sprak bij zijn eerste training in Stuttgart dat het 'met deze selectie moet lukken' zich te handhaven. Maar de trainer wil wel graag een extra centrale verdediger tot zijn beschikking krijgen in de tweede seizoenshelft.

Van der Heijden past in het plaatje met zijn ervaring, waarmee hij de jonkies Antonio Rüdiger en Timo Baumgartl kan bijstaan. Bovendien hoeft VfB Stuttgart ook niet te breken met zijn beleid om de 26-jarige verdediger te halen. Ondanks de verkoop van Joshua Kimmich aan Bayern München willen Die Schwaben in de winterstop geen grote financiële investeringen doen.

VfB Stuttgart hoeft niet diep in de buidel te tasten om Van der Heijden te halen aangezien de verdediger bij Vitesse een medio 2015 aflopend contract heeft. Als de Arnhemse club wil voorkomen dat hij komende zomer gratis de deur uitloopt, dan is een wintertransfer een optie.

Van der Heijden, die in 2011 van Ajax naar Vitesse kwam, heeft er geen geheim van gemaakt een buitenlands avontuur te ambiëren. 'Ooit wil ik nog wel een keer in het buitenland spelen, daar kan ik eerlijk in zijn. Een voorkeur? Nee, niet echt. In het buitenland spelen is een droom die ik al van jongs af aan heb', zei de geboren Leidenaar in oktober tegen Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.