Veteraan Simons straalt na grijpen record: 'Fantastisch'

Reacties

Met zijn invalbeurt in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland is Timmy Simons de oudste Belgisch international aller tijden geworden. De 39-jarige ex-PSV'er vond het een mooie afsluiter van de galavoorstelling in het Koning Boudewijnstadion (8-1).

Veteraan Simons straalt na grijpen record: 'Fantastisch'

Twee jaar geleden nam de Club Brugge-aanvoerder afscheid bij De Rode Duivels, maar na het geblesseerd afhaken van Christian Kabasele besloot bondscoach Roberto Martínez toch een beroep te doen op de 39 jaar, elf maanden en twee dagen oude Simons. 'Het was lang geleden dat ik mijn afscheid gevierd had en dan belt de coach met de vraag of ik wil komen, dat is één van de mooiste momenten van mijn carrière. Ik had er niet op gerekend, maar ben er meteen op ingegaan', glunderde de routinier bij Sporza.

'Ik denk dat niemand het verwacht had, maar het is wel een blijk van waardering voor wat ik nog kan brengen', vond Simons, die in de 88ste minuut in het veld kwam voor Axel Witsel. De Belg, die in mei 2013 tegen de Verenigde Staten zijn laatste minuten maakte in het nationale elftal, kwam daarmee voor de 94ste keer uit voor zijn land. Het leidde tot enige hilariteit bij zijn ploeggenoten. 'De jongens hebben wel een beetje gelachen, maar in de goede zin.'

Het ging allemaal snel voor Simons, die pas een dag voor de wedstrijd tegen Estland bij de groep werd gehaald. 'Het was wel heel kortdag, ik ben er maar een dag bij geweest. Daar sta je niet bij stil, maar achteraf zal het besef van wat ik heb meegemaakt wel komen', verwacht de verdediger annex middenvelder, die van 2005 tot 2010 onder contract stond bij PSV.

Snel ging het ook met de invalbeurt voor Simons in het Koning Boudewijnstadion. 'Ik moest er na twee minuten warmlopen al in, maar dat was geen probleem, haha. Echt fantastisch dat ik in mocht vallen. En het was ook nog een fantastisch resultaat. Ik denk dat we een mooie avond beleefd hebben met een mooie afsluiter.'

Simons neemt met zijn invalbeurt het 86 jaar oude record als oudste Belgisch international over van Jan De Bie, die in 1930 op 38-jarige leeftijd zijn laatste interland speelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.