Simons (bijna veertig) twee jaar na afscheid weer Rode Duivel

Reacties

Timmy Simons is op het laatste moment toegevoegd aan de Belgische selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland van zondagavond, zo berichten verschillende Belgische media.

Simons (bijna veertig) twee jaar na afscheid weer Rode Duivel

De 39-jarige speler van Club Brugge vervangt Christian Kabasele, die zaterdag tijdens de afsluitende training een blessure opliep. Met ook nog Vincent Kompany in de ziekenboeg dreigde de spoeling voor De Rode Duivels wel erg dun te worden.

Toch is de selectie van Simons op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. De voormalig speler van PSV speelde drie jaar geleden zijn laatste interland en nam in september 2014, voor het duel met Australië, zelfs al officieel afscheid van de Belgische fans.

Simons, die in december zijn veertigste verjaardag viert, kan de oudste speler aller tijden in de Belgische nationale ploeg worden als hij zondagavond in actie komt én recordinternational Jan Ceulemans (96 caps) tot op twee interlands naderen.

België, dat woensdag in een oefenduel met 1-1 gelijkspeelde tegen Nederland, pakte tot nu toe negen van de maximale negen punten in de WK-kwalificatie. Het duel met Estland begint zondag om 20.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.