Veteraan Schwarzer verrast met transfer naar Chelsea

Chelsea heeft met Mark Schwarzer een zeer ervaren tweede doelman vastgelegd. De veertigjarige goalie tekent voor een jaar op Stamford Bridge.

Veteraan Schwarzer verrast met transfer naar Chelsea

Manager José Moruinho probeerde aanvankelijk bij Norwich City John Ruddy los te weken. Maar nadat twee keer een bod was geweigerd, richtte de Portugees zijn pijlen met meer succes op Schwarzer.

De Australische doelman hapte snel toe, toen de belangstelling van Chelsea daar was. De 108-voudig international, die bij Fulham geen contract meer kreeg na de komst van Maarten Stekelenburg, ziet The Blues als een 'fenomenale' club.

Schwarzer maakt zich geen illusies over zijn rol bij Chelsea. De Australische doelman schikt zich in zijn rol als stand-in van Petr Cech. 'Hij is de nummer één, dat staat buiten kijf. Maar er zijn genoeg wedstrijden tijdens het seizoen. Dus als ik zo goed kan presteren als ik denk te kunnen, dan zullen er zeker kansen voor mij zijn.'

Voor Schwarzer wordt Chelsea zijn vierde club in Engeland sinds zijn entree in 1996. Eerder stond hij onder de lat bij Bradford City, Middlesbrough en Fulham.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen