Fulham neemt afscheid van ervaren sluitpost Schwarzer

Fulham neemt na vijf seizoenen afscheid van doelman Mark Schwarzer. De Londense club verlengde het aflopende contract van de Australiër niet. Eerder trok manager Martin Jol Oranje-doelman Maarten Stekelenburg aan van AS Roma.

Fulham neemt afscheid van ervaren sluitpost Schwarzer

De komst van de voormalige sluitpost van Ajax zorgde direct voor vraagtekens wat de rol van de inmiddels veertigjarige Schwarzer betreft. Uiteindelijke hakte de Premier League-club de knoop door en neemt het afscheid van de Australiër, die 172 competitieduels speelde namens The Cottagers. Behalve Schwarzer vertrekken ook Mladen Petric, Simon Davies, Chris Baird, Giorgos Karagounis en Csaba Somogyi uit Londen. Allen kregen te horen dat hun toekomst niet langer op Craven Cottage ligt. Alleen voor Baird legden de Londenaren een flink bedrag neer.

De verdedigende middenvelder kwam in de zomer van 2007 over van Southampton voor vierenhalf miljoen euro. De Noord-Ier speelde liefst 128 Premier League-duels, waarvan negentien wedstrijden in het afgelopen seizoen. Petric, Davies, Karagounis en Somogyi werden in het verleden transfervrij aangetrokken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen