Hoofdrollen Berbatov en Schwarzer bij winnend Fulham

Fulham heeft met dank aan Dimitar Berbatov en keeper Mark Schwarzer de achtste overwinning van het seizoen geboekt. Stoke City was het slachtoffer op Craven Cottage (1-0).

Het duel tussen de twee middenmoters in de Premier League was lange tijd in evenwicht. Beide ploegen zochten wel de aanval, maar kwamen niet tot echt grote mogelijkheden. Pas in de blessuretijd van de eerste helft kwam daar verandering in.

Fulham zette vanaf rechts de laatste aanval op in de eerste helft. De voorzet van rechtsachter Sasha Riether werd weg gekopt uit het zestienmetergebied van Stoke en viel voor de voeten van Berbatov (foto). De aanvaller bedacht zich geen moment en tekende met een fraaie volley de 1-0 aan.

Na de onderbreking toonde Stoke zich feller. De ploeg van manager Tony Pulis creëerde de nodige kansen via Steven N'Zonzi en Peter Crouch, maar de grootste mogelijkheid was er voor Jonathan Walters. De middenvelder mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat scheidsrechter Lee Probert een handsbal had geconstateerd. Walters miste echter oog in oog met Mark Schwarzer.

Mede dankzij de redding van de veertigjarige doelman hield Fulham drie punten over aan de wedstrijd tegen Stoke City. De Nederlandse inbreng binnen de lijnen bleef bij de Londense ploeg bleef beperkt tot Urby Emanuelson, die vier minuten voor het einde zijn entree maakte.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.