Veteraan Pizarro krijgt heldenonthaal in Bremen

Reacties

Claudio Pizarro tekende deze week voor de derde keer in zijn carrière bij Werder Bremen. Uit het niets dook hij weer op. En dat maakte heel wat los in Noord-Duitsland.

Veteraan Pizarro krijgt heldenonthaal in Bremen

Een slordige zeshonderd fans hadden zich verzameld om de presentatie van de Peruviaanse veteraan bij te wonen. Zijn carrière leek na de strijd om de Copa América een stille dood te sterven, maar mede door zijn winnende treffer (1-0) in de groepswedstrijd tegen Venezuela werd Peru uiteindelijk derde. 'Ik wil voetballen zolang mijn lichaam dat toelaat', zei Pizarro, die volgende maand 37 jaar wordt, op ESPN over zijn naderende afscheid.

Werder sloot hem na een clubloze periode van een paar maanden weer in de armen. Bayern München besloot zijn aflopende contract deze zomer immers niet te verlengen. Maar bij zijn oude club waren ze hem niet vergeten. 'Mijn vrienden dachten dat er een rockster was aangekomen. Ik wil de fans voor deze geweldige ontvangst bedanken. Dit is de reden dat ik me hier altijd zo thuis heb gevoeld', zei hij op de clubwebsite.

Claudio Pizarro begon in 1999 bij Werder Bremen aan zijn eerste buitenlandse avontuur.
Claudio Pizarro begon in 1999 bij Werder Bremen aan zijn eerste buitenlandse avontuur.

Maar Pizarro betaalde die supporters ook terug met doelpunten. Pizarro is mede dankzij zijn eerdere goals voor Werder de trefzekerste buitenlander in de Bundesliga met 176 treffers, waarvan 127 voor Werder. Dat record hoopt hij dit seizoen en wellicht de seizoenen daarna aan te scherpen, als hij in Bremen de concurrentie moet aangaan met ex-AZ-spits Aron Jóhannsson. Als hij in actie komt, wordt hij de tevens oudste veldspeler in de Bundesliga dit seizoen.

Trainer Thomas Eichin waarschuwde de Werder-fans niet te hard van stapel te lopen. 'We hebben er niets aan als de fans al na twee minuten om Pizarro roepen. Ik doe bij deze nogmaals de oproep dat we met deze hype niet doordraaien.' Desondanks denkt Eichin dat Pizarro van waarde zal zijn. 'We hebben nu een perfecte situatie. We hebben in de aanval een topbezetting. Claudio kan met zijn ervaring niet alleen op, maar ook buiten het veld van waarde zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.