Verzwakt België beperkt de schade tegen Portugal

Portugal heeft vooral in de eerste helft indruk gemaakt in de vriendschappelijke interland tegen België. De Rode Duivels kwamen terug, maar konden een nederlaag in Leiria niet voorkomen: 2-1.

Het was een flinke puzzel voor de Belgische bondscoach Marc Wilmots. Hij miste de verdedigers Toby Alderweireld, Vincent Kompany en Jan Vertonghen, terwijl ook de creatievelingen Kevin De Bruyne en Eden Hazard vanwege blessures ontbraken. Achterin moesten onder anderen Thomas Vermaelen en de twintigjarige Jason Denayer de boel dichthouden.

De Belgische defensie bleef in de twintigste minuut voor het eerst een antwoord schuldig, toen André Gomes met een steekpass Nani alleen op doelman Thibaut Courtois af stuurde. De buitenspeler verschalkte de keeper eenvoudig: 1-0. Vlak voor rust volgde Cristiano Ronaldo het voorbeeld van zijn collega door Courtois wederom kansloos te laten. De Real Madrid-aanvaller torende boven alles en iedereen uit na een voorzet van João Mário en verdubbelde de marge met een krachtige kopbal.

Dat België niet roemloos verloor, was te danken aan de gebroeders Lukaku. Wilmots gunde de 21-jarige Jordan een invalbeurt en dat bleek een goede beslissing. De linksback stond drie minuten binnen de lijnen toen hij een feilloze voorzet richting zijn één jaar oudere broer Romelu verstuurde.  De spits wist zich wel raad met de kans en bepaalde de eindstand op 2-1.