Vertrouwen Schalke in Huntelaar: 'Wel aanpassen'

Reacties

De huidige bijrol voor Klaas-Jan Huntelaar betekent niet dat er voor de spits geen plaats meer is bij Schalke 04. Maar hij zal wel zijn spel moeten veranderen.

Vertrouwen Schalke in Huntelaar: 'Wel aanpassen'

De situatie van Huntelaar (33) is voer voor speculaties over een vertrek bij Schalke 04 gezien zijn bescheiden rol in Gelsenkirchen. Zelfs na de zware blessure van Breel Embolo bleef voor hem een rol als invalkracht weggelegd.

'Je kan hem van alles verwijten, maar niet dat hij niet wil of niet ijverig is', zegt technisch directeur Christian Heidel in reactie op de geruchten. Hij ziet in het nieuwe systeem van Schalke 04 ook geen beletsel voor een basisplaats voor Huntelaar.

'Hij is in Duitsland een van de spitsen die het meeste loopt, tussen de elf en twaalf kilometer. De wil is er en ook de fitheid. Het gaat er om de looplijnen te coördineren, de duels te zoeken en aan te gaan. Daarin moet hij zich aanpassen. En dat kan hij.'

Ook trainer Markus Weinzierl heeft Huntelaar allerminst afgeschreven. 'Hij was belangrijk voor Schalke, hij is belangrijk voor Schalke', aldus de coach. Heidel spreekt met vergelijkbare woorden Huntelaar moed in. 'Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we hem nog nodig gaan hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.