Vertrokken Vloet: 'Ik heb ook genoten bij Sparta'

Reacties

Na het voortijdige vertrek bij Sparta Rotterdam heeft Wiljan Vloet allerminst de buik vol van het wereldje. De Brabander is te veel liefhebber om afscheid te nemen van het voetbal.

Vertrokken Vloet: 'Ik heb ook genoten bij Sparta'

Vloet was tot woensdag op Het Kasteel werkzaam als algemeen directeur, nadat hem eerder al technische zaken waren ontnomen en waren overgedragen aan rvc-lid Leo Beenhakker. Met een akkoord over de ontbinding van het doorlopende contract kwam een einde aan een hectische periode bij Rotterdamse Eerstedivisionist.

'Het waren bijna drie, zware jaren. Het gevoel over het mislopen van de doelstelling – promotie naar Eredivisie – overheerst', kijkt Vloet terug op de dramatisch verlopen play-offs tegen Roda JC van vorig seizoen.

'Daar ligt ook de kiem voor mijn afscheid. De druk, extern en intern, groeide. Tot het ontslag van trainer Michel Vonk (april 2013 red) was het krachtenveld relatief rustig', aldus Vloet, die allerminst ontkent dat hij daar als technisch directeur een hand in heeft gehad. 'Maar achteraf praten is altijd makkelijk.'

'Ik moet het een plekje geven, dat is woensdag begonnen. Ik wil volgende week het hoofdstuk Sparta afsluiten. Ik moet nog wat overdragen, en dan ga ik me richten op de toekomst.' De vraag is in welke hoedanigheid hij verder gaat. Voor zijn dienstverband bij Sparta werkte hij als hoofd opleidingen bij PSV. Daarvoor was hij trainer van onder meer FC Den Bosch, Roda JC en ADO Den Haag.

Maar Vloet is er nog niet over uit in welke rol hij terugkeert in het voetbal. 'Ik ben daarmee helemaal niet bezig. Ik heb me de afgelopen jaren volledig ingezet voor Sparta. Ik heb ook tijdens mijn periode de vraag gekregen wat ik zou doen als ik zou stoppen. Ik hou alle opties open, ik ben een voetballiefhebber. Ik heb genoten als trainer, als hoofd opleidingen bij PSV en ook bij Sparta.' (Lars Ulrich)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.