'Vertrek De Jong sloeg in als een bom, maar we moeten door'

Reacties

SC Cambuur hervat vrijdagavond met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht de strijd tegen degradatie. En dat terwijl de nummer zeventien van de Eredivisie nog nauwelijks is bekomen van het plotselinge vertrek van trainer Henk de Jong.

'Vertrek De Jong sloeg in als een bom, maar we moeten door'

De Jong maakte dinsdag onverwacht bekend op te stappen, omdat hij niet meer het gevoel had het tij te kunnen keren. Donderdag was het dus niet De Jong, maar zijn voormalige assistent Sipke Hulshoff die het woord nam in aanloop naar het duel met de Domstedelingen. Ook voor hem was een hectische week. 'Ja, dat kun je wel zeggen. Ook voor ons kwam het als een verrassing dat Henk er mee besloot te stoppen. Dat sloeg in als een bom', zegt Hulshoff op de Cambuur-website.

En dus is Hulshoff samen met Arne Slot en Jan Bruin de aangewezen persoon om Cambuur in ieder geval komend weekend te leiden. 'En daar lopen we zeker niet voor weg. Hoe jammer ik het vertrek van Henk ook vind, we moeten wel door. Natuurlijk doet dit iets met ons en zeker ook met de jongens. Een aantal van de spelers heeft jaren met hem samengewerkt en als dat plotseling stopt, komt dat wel even aan. Maar we moeten door en er moet wat gebeuren.'

Passie
Dat is een understatement, want Cambuur zag de voorsprong op hekkensluiter De Graafschap de afgelopen weken slinken tot een punt door vijf nederlagen op rij. Op basis van de historie is Utrecht echter een ideale opponent. De laatste drie ontmoetingen met de huidige nummer negen leverden twee zeges en een gelijkspel op. Hulshoff (foto): 'Morgen gaan we met strijd en passie vol gas geven en ook voor Henk de drie punten pakken.'

Martijn Barto start vrijdagavond bij SC Cambuur in de basis tegen FC Utrecht.
Martijn Barto start vrijdagavond bij SC Cambuur in de basis tegen FC Utrecht.

Dat zal Cambuur moeten doen zonder Erik Bakker en Calvin Mac-Intosch, die nog niet hersteld van zijn hun blessures. Verdediger Darryl Lachman is weer fit en kan 'in principe' spelen. Bovendien verklapte Hulshoff alvast dat Martijn Barto in de basis zal starten. 'Hij is iemand die speelt met het hart en beseft in welke situatie we als club zitten. Dat soort jongens en die mentaliteit hebben we nu nodig', aldus Hulshoff over de 31-jarige spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.