Vertonghen: 'We zijn niet bang voor Messi'

Reacties

Jan Vertonghen heeft tijdens de persconferentie voorafgaand aan de kwartfinale van België tegen Argentinië nog maar eens aangestipt dat het zelfvertrouwen bij De Rode Duivels groot is. Ook de aanwezigheid van Lionel Messi kan daar niets aan af doen.

Vertonghen: 'We zijn niet bang voor Messi'

'We leefden al heel lang naar dit toernooi toe en wedstrijden zoals die van morgen tegen Argentinië zijn diegene waar je het allemaal voor doet', vertelde de linkspoot van Tottenham Hotspur.

'We hebben dit toernooi laten zien dat we heel zelfverzekerd zijn', vervolgde de voormalige Ajacied. 'We gaan uit van eigen kracht. Dat stralen we ook uit. We voelen ons heel sterk, zowel fysiek als mentaal. We hoeven voor niemand bang te zijn.'

'Kijk, ik vind Messi tot nu toe uitstekend maar Argentinië heeft meer spelers die we in de gaten moeten houden', tekende Het Nieuwsblad  op uit de mond van Vertonghen (op de foto bij zijn goal tegen Zuid-Korea). 'Ik praatte met Dries Mertens over Gonzalo Higuaín. Dries is een grote fan van Higuaín, een van de beste aanvallers met wie hij al speelde. En je hebt Lavezzi, Di María, Agüero en nog jongens op de bank. We zullen verdedigen als een team en ik ben ervan overtuigd dat we sterk genoeg zijn om hen te stoppen.'

Wil België in de halve finale tegen de winnaar van het duel Nederland-Costa Rica uitkomen, zullen de Belgen ook de sfeer in het stadion goed moeten doorstaan. In Brasilia zullen zo'n honderdduizend Argentijnse fans aanwezig zijn. Hoewel zij lang niet allemaal in het stadion passen, zal het overwegend blauw-wit zijn wat op de tribunes te zien is.

Overigens nam bondscoach Marco Wilmots tijdens dezelfde persconferentie de onzekerheid over de fitheid van Vertonghen en zijn collega's Toby Alderweireld en Moussa Dembélé weg. Hoewel zij alle drie niet helemaal okselfris zijn, doorstonden ze de laatste training en kunnen ze in actie komen.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.