Vertonghen bedankt VS en wil 'efkes wachten' op Argentinië

Reacties

Verdediger Jan Vertonghen won met België in een schitterend gevecht van de Verenigde Staten, maar is blij dat de kwartfinale tegen Argentinië pas zaterdag is.

Vertonghen bedankt VS en wil 'efkes wachten' op Argentinië

België was in de achtste finale veel beter dan de Amerikanen, maar hadden de verlenging nodig om de schier onklopbare keeper Tim Howard te passeren. Uiteindelijk stond het na 120 minuten 2-1, waardoor België voor het eerst sinds het WK van 1986 weer eens van de partij is in de kwartfinale. Vertonghen stond de pers na afloop dan ook te woord met een brede grijns op het gezicht.

'Echt een geweldige wedstrijd, ook van de kant van de Amerikanen', blikte hij terug. 'We moeten ze eigenlijk feliciteren en bedanken voor deze wedstrijd. Dit was er eentje om in de boeken te schrijven', vond Vertonghen. Hij zag na de brilstand na negentig minuten hoe ploeggenoten Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku in de eerste helft van de verlenging allebei scoorden, waarna Julian Green de spanning nog even terugbracht: 2-1. Daar bleef het bij.

Tussen het eind van de negentig minuten en het begin van de verlenging was er nog een opvallend moment. Vertonghen kwam in beeld terwijl hij op het veld stond te braken. 'Ik heb sowieso diep moeten gaan, maar soms drink je teveel water en zit je maag gewoon vol', legde de voormalig Ajacied uit. 'Maar ik denk dat het voor iedereen een enorm zware wedstrijd was. Als je de cijfers ziet van hoeveel iedereen gelopen heeft: dat is ongekend.'

Herstellen
Na de overwinning op de VS wacht België nu een ontmoeting met het Argentinië van Lionel Messi. 'Iedereen kijkt ernaar uit, wij als spelers misschien nog wel het meest van iedereen. Het spelen van dit soort grote wedstrijden is namelijk waar we voor naar Brazilië zijn gekomen.' Gezien de geleverde inspanning tegen de VS is de verdediger desondanks blij dat de Rode Duivels een paar dagen kunnen herstellen. 'Ik zou bijna willen zeggen dat ik niet kan wachten, maar ik wil toch nog wel efkes wachten.'

Jan Vertonghen (nummer 5) en aanvoerder Vincent Kompany (nummer 4) bedanken, samen met een paar ploeggenoten, het publiek na de 2-1 overwinning op de VS.
Jan Vertonghen (nummer 5) en aanvoerder Vincent Kompany (nummer 4) bedanken, samen met een paar ploeggenoten, het publiek na de 2-1 overwinning op de VS.

Ook voor Vertonghens maatje achterin, captain Vincent Kompany, staan de komende dagen in het teken van recupereren. De verdediger van Manchester City kampte de afgelopen dagen met en liesblessure en trainde amper, al wilde hij dat zelf weerleggen. 'Ik train eigenlijk heel veel. Twee of drie keer per dag zelfs, maar wel individueel. Dat programma ga ik deze week waarschijnlijk opnieuw moeten volgen', verklapte Kompany alvast.

Tot slot wilde hij van het journaille nog weten hoe het met de sfeer in België is na de goede prestaties van de nationale ploeg. 'Dit zijn speciale momenten, maar ik weet niet hoe het thuis is? Twitter ontploft? Dat wil wel iets zeggen. Maar toch: we moeten de concentratie vasthouden, want we weten dat we nóg iets kunnen doen. We hopen dat we mogen doordoen tot de 13e', verwees hij vast naar de datum van de finale.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.