Versterkingen voor Rosenborg BK

Rosenborg BK heeft zich met het oog op de start van de Champions League versterkt met twee nieuwe spelers. De club uit Trondheim nam verdediger Odd Inge Olsen over van Molde FK en contracteerde middenvelder Hassan El Fakiri van SFK Lyn.

Olsen en El Fakiri zijn na aanvaller Sigurd Rushfeldt de tweede en derde tussentijdse aankoop van Rosenborg. De twee aanwinsten maakten afgelopen zondag in het competitieduel met Strømsgodset IF (5-2 zege) hun debuut voor de regerend landskampioen.

Bij Rosenborg was Harald Brattbakk goed voor twee doelpunten. De spits scoorde deze competitie al vijftien keer en voert na twintig speeldagen de topscorersranglijst aan in Noorwegen. De andere treffers kwam op naam van Sigaurd Rushfeldt, Christer George en Bent Skammelsrud.

Naaste concurrent Lillestrøm SK blijft in het spoor van Rosenborg. De nummer twee op de ranglijst won nipt met 2-1 van Stabæk IF. Lillestrøm heeft twee punten achterstand op Rosenborg, maar heeft één duel minder gespeeld dan RBK. Viking FF blijft goed presteren en boekte een 1-0 zege bij Odd Grenland.

Bekijk hier al onze video's