Verscherpt Brits visumbeleid bezorgt UEFA koppijn

Reacties

De UEFA zit in zijn maag met de mogelijke problemen voor de Champions League-finale in Cardiff. Door het nieuwe Britse visumbeleid zouden Lionel Messi en Neymar de eindstrijd missen.

Verscherpt Brits visumbeleid bezorgt UEFA koppijn

Sinds de Brexit heeft de Britse overheid de voorwaarden voor een visum aangescherpt. Personen die verwikkeld zijn in een gerechtelijke procedure mogen niet meer het land in. Dat ondervond Serge Aurier eerder dit seizoen. De verdediger van Paris Saint-Germain werd verdacht van mishandeling en moest vanwege de lopende strafzaak het Champions League-duel met Arsenal in Londen missen.

UEFA-voorzitter Aleksandr Ceferin heeft in de NY Times zijn zorgen geuit over de gevolgen van het verscherpte visumbeleid, waarbij hij de Spaanse rechtszaken tegen de twee Barcelona-aanvallers wegens belastingontduiking als voorbeeld aandraagt. 'Tegen Neymar en Messi lopen nu strafzaken. Dit jaar is de finale van de Champions League in Cardiff. Je kan je voorstellen dat ze niet worden toegelaten', geeft de Sloveen uitleg over zijn zorgen.

'Het is voor ons een groot ding dat spelers uit Engeland wel overal naartoe kunnen reizen, maar dat spelers van andere clubs niet naar Engeland kunnen', schetst Ceferin het probleem. Overigens lost het probleem Messi-Neymar zich mogelijk vanzelf op gezien de 4-0 nederlaag van Barcelona bij Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.