Veroordeelde Bailly mag weg bij Mönchengladbach

In 2009 lachte het leven Logan Bailly nog toe. Nu, twee jaar later, is alles anders. Destijds verkaste de Belgische goalie van RC Genk naar Borussia Mönchengladbach en was hij Rode Duivel. Nu wil de Duitse club van hem af en hoorde hij een gevangenisstraf eisen.

Veroordeelde Bailly mag weg bij Mönchengladbach

In een razend tempo ontwikkelde Bailly zich bij Die Fohlen tot een populaire speler, maar de liefde is fors bekoeld. 'Bailly kan beter op zoek gaan naar een nieuwe club', is de heldere boodschap van Max Eberl, technisch directeur van Borussia.

'Bailly is een sterke doelman met veel potentieel, maar hij heeft een moeilijk seizoen achter de rug. En bij de supporters is hij in ongenade gevallen. We wachten nu op een bod dat voor hem én voor ons interessant is.'

'Als we geen goed bod krijgen, zal hij bij ons moeten zwoegen om zijn plaats weer op te eisen. Al wordt het zwaar om eerste doelman Marc-André ter Stegen te kloppen', wijst Eberl naar de negentienjarige goalie die Bailly onder de lat van Borussia verdrong. Het is wellicht niet de grootste zorg van de keeper. De Belgische rechtbank eiste maandag vijf maanden voorwaardelijke celstraf voor Bailly na een vechtpartij in Luik in 2008.

Destijds werd Standard Luik kampioen en kreeg Bailly ruzie met fans van Les Rouches. Hij deelde daarbij een klap uit die blijvend letsel veroorzaakte bij de ontvanger. Als de keeper zich de komende drie jaar netjes aan de regels houdt, vervalt de straf. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's