Vermoedelijke opstellingen CL-finale: alleen basisplaats voor Dumfries

Reacties

Nathan Aké begint zaterdagavond hoogstwaarschijnlijk op de bank bij Manchester City tijdens de Champions League-finale. Bij Internazionale start Denzel Dumfries naar verwachting wel in de basis.

Vermoedelijke opstellingen CL-finale: alleen basisplaats voor Dumfries
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Internazionale
Internazionale

Aké was het hele seizoen een vaste waarde in de defensie van City, maar liep in mei een hamstringblessure op. Inmiddels is de Oranje-international weer fit, maar volgens Manchester Evening News zit er voor de 28-jarige verdediger net als in de FA Cup-finale tegen Manchester United hooguit een invalbeurt in.

Als Kyle Walker te veel last had gehad van zijn rug, was dat mogelijk anders geweest. De Engelse rechtsback heeft de zorgen over zijn inzetbaarheid echter weggenomen en stevent daarom af op een basisplaats. Manuel Akanji kan ook op zijn positie spelen, maar lijkt nu links achterin de voorkeur te krijgen boven de net weer fitte Aké.

Verder is de verwachting dat Guardiola vasthoudt aan het beproefde Champions League-recept. Dat zou dus betekenen dat middenvelders Bernardo Silva en Jack Grealish op de flanken de voorkeur krijgen boven buitenspelers Riyad Mahrez en Phil Foden. Guardiola kiest voor die bezetting om zo meer controle te hebben.

Vermoedelijke opstelling Manchester City: Ederson; Walker, Stones, Rúben Dias, Akanji; De Bruyne, Rodri, Gündogan; Bernardo Silva, Haaland, Grealish

Bij Inter was Henrikh Mkhitaryan het enige twijfelgeval. De Armeense routinier lijkt op tijd fit, maar zal op het middenveld voorrang moeten verlenen aan Nicolò Barella, Marcelo Brozovic en Hakan Calhangolu. Ook Milan Skriniar is inzetbaar, maar trainer Simone Inzaghi houdt de Slowaak net als Stefan de Vrij waarschijnlijk op de bank.

Op de rechterflank is er naar verwachting wel een basisplaats voor Denzel Dumfries, zoals André Onana in lijn met het hele seizoen het doel verdedigt. Voorin moest Inzaghi een keuze maken tussen Edin Dzeko en Romelu Lukaku. De Bosnische spits lijkt de voorkeur te krijgen als aanvalspartner van Lautaro Martínez en treft dus zijn oude club in de finale.

Vermoedelijke opstelling Internazionale: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Dimarco; Lautaro Martínez, Dzeko
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.