Verloren zoon Mané redder van Liverpool in cruciale topper

Reacties

Liverpool heeft zich zaterdagavond precies op tijd hersteld van een dramatische reeks. Sadio Mané, die die serie grotendeels miste vanwege zijn Afrika Cup-deelname, had slechts twee minuten nodig om Tottenham Hotspur op de knieën te krijgen: 2-0.

Verloren zoon Mané redder van Liverpool in cruciale topper

Na een ijzersterk eerste half jaar was Liverpool het na de jaarwisseling ineens volledig kwijt. De ploeg van manager Jürgen Klopp won slechts één van zijn tien duels in 2017 en zakte daardoor van de tweede plaats naar plek vijf. De druk was daarom gigantisch voorafgaand aan het duel met Tottenham, dat de tweede plaats van The Reds had overgenomen.

Dat was terug te zien in de start van de thuisploeg. De furieuze start van Liverpool leidde na ruim een kwartier tot de openingstreffer. Georginio Wijnaldum, die zoals gewoonlijk in de basis begon, stuurde Mané weg, die knap op de been bleef en Tottenham-doelman Hugo Lloris verschalkte.

Het publiek op Anfield was nog niet uitgejuicht of de bal lag er weer in. En weer was het Mané die kon juichen. De Senegalees, die de halve januarimaand miste vanwege zijn deelname aan het toernooi om de Afrika Cup, knalde uit de rebound raak, nadat Lloris twee keer handelend op had getreden. Er zaten slechts 138 seconden tussen beide treffers van Mané.

Het scheelde niet veel of de van Southampton overgekomen aanvaller had nog voor rust een hattrick gemaakt. Lloris had echter deze keer wel een antwoord op zijn pegel richting de kruising. In de tweede helft nam Tottenham het initiatief over van de gastheren, maar tot veel kansen kwamen de bezoekers allerminst. Ook invaller Vincent Janssen kon daar geen verandering in brengen.

De broodnodige zege op directe concurrent Spurs brengt Liverpool op 49 punten, één minder dan de tegenstander van zaterdag en Arsenal. Manchester City, dat maandag op bezoek gaat bij AFC Bournemouth heeft evenveel punten als Liverpool, terwijl nummer zes Manchester United door de 2-0 zege op Watford nu op 48 punten staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.