Verliespartij Feyenoord kan vervelende nasleep krijgen

Feyenoord verloor zaterdagavond door een buitenspeldoelpunt van NEC. Het duel kan voor de Rotterdammers een vervelende nasleep krijgen. Spits Guyon Fernandez hangt een schorsing boven het hoofd.

Verliespartij Feyenoord kan vervelende nasleep krijgen

De aanvaller botvierde in de slotfase van het duel zijn frustraties over het uitblijven van de gelijkmaker op verdediger Rens van der Eijden. Met een vuistslag velde hij zijn directe opponent. Het incident ontging de arbitrage, maar is op televisiebeelden overduidelijk waar te nemen. Zodoende zal de aanklager betaald voetbal hoogstwaarschijnlijk een onderzoek instellen.

De vuistslag was niet het enige dat scheidsrechter Tom van Sichem en zijn assistent over het hoofd zagen. Na zeven minuten kopte Nick van der Velden in buitenspelpositie raak (foto). De treffer werd goedgekeurd, waarna Feyenoord er in de daaropvolgende 83 minuten niet meer in slaagde de achterstand om te buigen.

Hoewel Van Sichem niet hoofdverantwoordelijk was, dat was zijn assistent, baalde hij stevig. 'We hoeven er niet moeilijk over te doen, het was een dramatische beslissing', aldus Van Sichem in gesprek met het ANP.

'Ik ben daar uiteindelijk verantwoordelijk voor. Ik weet natuurlijk niet wat er op dat moment in het hoofd van mijn assistent omgaat, want het is bijna twee meter buitenspel. Hij ziet de speler staan, waarom hij niet vlagt weet ik ook niet. Hij weet het zelf ook niet en zit er nu compleet doorheen. Dramatisch.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's