Verhuizing Piqué naar Kilmarnock alsnog afgeketst

Mitchell Piqué had zijn koffers al gepakt om bij Kilmarnock aan de slag te gaan, maar kreeg op het laatste moment een telefoontje uit Schotland dat de transfer toch geen doorgang kon vinden.

Verhuizing Piqué naar Kilmarnock alsnog afgeketst

De linksback, vorig seizoen nog spelend bij ADO Den Haag, was mondeling overeengekomen bij Kilmarnock (waar ook oud-ploeggenoot bij ADO, Danny Buijs, onder contract staat) aan de slag te gaan. Terwijl de 31-jarige verdediger thuis zijn spullen pakte, belde manager Kenny Shiels echter met een vervelende mededeling.

'De manager vertelde dat hij niet veel budget had en dat hij daarvoor nog een linksback en een spits moest aantrekken. Mijn gevoel zegt dat hij zijn budget nodig had voor een spits', aldus Piqué.

De speler baalt ondertussen stevig. 'Ik had er echt op gerekend dat het in orde kwam. Ik had mijn zoontje al verteld dat we naar Schotland zouden gaan. De manager bracht me nog weg naar het vliegveld. We praatten een uur over ADO en over het Schotse voetbal. Het moest allemaal wel goed komen, zei hij nog. Niet dus, heel erg jammer. Ik heb er een goede indruk gemaakt op de trainingen en in de twee wedstrijden die ik speelde. Dat maakt het extra zuur.'

Piqué wil graag naar het buitenland. 'Ik ben er klaar voor. Er speelt nog wel het een en ander. Ik hoorde iets van een club uit Israël, maar ik heb het gevoel dat ik weer opnieuw kan beginnen. Ik ben in ieder geval fit en houd me fit. Ik hoop dat ik snel weet waar ik aan de slag kan.' (Chris Tempelman) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's