Verhoek kan negatieve reeks Dortmund niet verlengen

Na ruim een maand heeft Borussia Dortmund weer een zege op Duitse bodem geboekt. John Verhoek was voor de Duitse beker met Sankt Pauli niet opgewassen tegen BVB (0-3).

Sankt Pauli (2) – Borussia Dortmund 0-3
Na zes Bundesliga-duels op rij met één gelijkspel als hoogtepunt bleek Sankt Pauli een welkome tegenstander voor Borussia Dortmund. Enthousiasme kon de Hamburgse club uit de Tweede Bundesliga niet ontzegd worden, maar het was te weinig voor een stunt. Na een half uur brak Ciro Immobile de ban voor Dortmund. De Italiaanse aanvaller leverde op slag van rust de assist voor de 0-2 van Marco Reus, die daarmee de thuisploeg de genadeklap gaf.

Want pogingen van onder anderen John Verhoek (foto) bleken tevergeefs voor Sankt Pauli om de wedstrijd een ander gezicht te geven. De aanvaller zelf moest na 54 minuten aangeslagen naar de kant na een botsing met doelman Mitchell Langerak. Zonder de Nederlandse inbreng zwakte het Hamburgse offensief af en verdween de hoop op een stunt. Shinji Kagawa zorgde voor het slotakkoord na een fout van keeper Philipp Tschauner.

Dynamo Dresden (3) – VfL Bochum (2) 2-1, n.v.
Voor Sylvano Comvalius en Dynamo Dresden krijgt het bekeravontuur juist wel een vervolg. Na Schalke 04 in de eerste ronde moest ook VfL Bochum zijn meerdere erkennen in de club uit Derde Bundesliga, waar de naast de Amsterdamse spits ook de voormalig RKC-aanvaller Furghill Zeldenrust onder contract staat.

VfL Bochum keerde ondanks een voorsprong via Simon Terrode teleurgesteld naar huis. Justin Eilers zorgde na voorbereidend werk van Comvalius (foto onder) voor de gelijkmaker om in de eerste verlenging de beslissing te forceren.