Verhitte Superclásico: 'Messi zei dat ik mijn mond moest houden'

Reacties

De Braziliaanse bondscoach Tite heeft zijn beklag gedaan over de beslissingen van de arbitrage in het duel met aartsrivaal Argentinië. Hij kreeg het zelf aan de stok met Lionel Messi, die het enige doelpunt maakte.

Verhitte Superclásico: 'Messi zei dat ik mijn mond moest houden'
© Pro Shots

De klassieker stond op het programma in Saoedi-Arabië, waar Messi na afloop een trofee ontving voor de winst in het veredelde oefenduel. De aanvoerder van Argentinië keerde na drie maanden schorsing wegens aanmerkingen op de volgens hem 'corrupte' arbitrage op de Copa América terug in het nationale elftal. In de Superclásico ging Messi na licht contact met Alex Sandro neer in het strafschopgebied, waarna scheidsrechter Matthew Conger uit Nieuw-Zeeland een strafschop gaf aan Argentinië. Messi miste vanaf elf meter, maar benutte de rebound en groeide uit tot matchwinner en beste man van het veld.

Tijdens de wedstrijd maakte Tite duidelijk aan Messi dat hij vond dat juist de Argentijn geel had moeten krijgen. Messi raakte zichtbaar geïrriteerd en maande de Braziliaan tot stilte. 'Ik klaagde alleen omdat hij een kaart had moeten krijgen. Toen zei hij dat ik mijn mond moest houden en antwoordde ik dat hij zijn mond moest houden. Nu is het zand erover', zei Tite na afloop.

Toch sloot Tite af met een sneer aan de arbitrage. 'Ik wil niet te veel praten over dit soort situaties. Maar als je geen grote scheidsrechter opstelt, dan kan Messi je inpalmen. Het blijft een buitengewone speler. Als het een Engelse scheidsrechter was geweest, had hij door laten spelen. Ik vond het geen strafschop, maar Argentinië verdient wel de felicitaties voor het winnen van de Superclásico.'

Thiago Silva
Ook de captain van Brazilië, Thiago Silva, was niet mild in zijn kritiek op Messi na afloop. 'Het is lastig, want we hebben het zo vaak over een voorbeeld zijn en dan zegt een van de meest aanbeden gasten uit het voetbal tegen - ik wil hem niet oude man noemen, want dan wordt hij boos op me - maar tegen een coach om zijn mond te houden. Hoewel er er rivaliteit is, moet de voorbeeldfunctie op de eerste plaats komen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.