Verhaegh moet gevaarlijke linkerflank Mexico beteugelen

Reacties

Paul Verhaegh is zondagavond (18.00 uur) in de achtste finale tegen Mexico de rechtsback van Oranje, wat Daryl Janmaat zijn plaats in het elftal kost.

Verhaegh moet gevaarlijke linkerflank Mexico beteugelen

Janmaat zorgt normaal gesproken voor veel aanvallende impulsen op de rechterflank, maar Verhaegh is, mede door zijn ervaring in de Bundesliga, puur defensief gezien sterker. De aanvoerder van FC Augsburg heeft tegen Mexico de taak de linkerflank te beteugelen. Daar zorgen de opkomende linksback Miguel Layún en middenvelder Andrès Guardado vaak voor gevaar.

Aan de andere kant van het veld is er door bondscoach Louis van Gaal opnieuw een plaats ingeruimd voor Dirk Kuijt, die vooral te maken krijgt met de opstomende vleugelverdediger Paul Aguilar. Daley Blind staat daardoor opnieuw met Stefan de Vrij en Ron Vlaar in het centrum van de defensie. Bruno Martins Indi was nog onvoldoende hersteld van zijn hersenschudding om te starten.

Op het middenveld is er weer een plaats ingeruimd voor Georginio Wijnaldum, waardoor Jonathan de Guzman bankzitter blijft. Nigel de Jong en Wesley Sneijder zijn de andere middenvelders. In de voorhoede keert aanvoerder Robin van Persie terug van een schorsing. Arjen Robben is zijn aanvalspartner.

Drie spelers van Oranje staan op scherp en missen bij een gele kaart een eventuele kwartfinale: De Vrij, Blind en De Guzman. Voor Kuijt is het duel met Mexico sowieso gedenkwaardig: hij speelt zijn honderdste interland.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.