Verhaegh, Kuijt en Wijnaldum trainen met hesje

Reacties

Op de laatste training van Oranje voor het duel van zondag met Mexico overhandigde bondscoach Louis van Gaal opnieuw een hesje aan Paul Verhaegh, Dirk Kuijt en Georginio Wijnaldum. Dat lijkt erop te duiden dat de drie in de startopstelling staan in de achtste finale.

Verhaegh, Kuijt en Wijnaldum trainen met hesje

Net als tijdens de besloten training van donderdag kreeg Augsburg-rechtsback Verhaegh een basishesje. Een keuze voor hem zou opvallend zijn, aangezien Daryl Janmaat in alle drie de groepswedstrijden de voorkeur kreeg.

Kuijt speelde tegen Chili door de afwezigheid van Bruno Martins Indi als linksback en lijkt dat ook tegen Mexico weer te gaan doen, hetgeen dan zijn honderdste interland zou betekenen. Van Gaal liet tijdens de persconferentie immers weten dat hij Martins Indi alleen als invaller ziet omdat hij hem nog niet wil blootstellen aan de extreme weersomstandigheden (hitte en hoge luchtvochtigheidsgraad) in Fortaleza. De Feyenoord-verdediger is namelijk pas net hersteld van een hersenschudding.

Wijnaldum was tegen Chili ook al de vervanger van Jonathan De Guzman. Ook hij lijkt wederom de voorkeur van Van Gaal te krijgen.

De overige acht namen die een hesje kregen – Jasper Cillessen, Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Daley Blind, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie – zijn niet verrassend. Van Persie keert terug als aanvoerder en spits na zijn schorsing tegen Chili en zal Jeremain Lens weer aflossen.

De aftrap van het achtste finaleduel is zondag om 18.00 uur. Nederland zal in het oranje tricot aantreden. Daley Blind en Stefan de Vrij moeten op hun tellen tellen passen. Zij staan net als De Guzman op scherp.

Beleef het WK met VI Premium. Nu de eerste twee maanden slecht € 3,99.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.