Verhaegh hoopvol richting Anfield: 'Goede uitgangspositie'

Reacties

Volgens Paul Verhaegh heeft FC Augsburg een aardige kans om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. Het doelpuntloze gelijkspel tegen Liverpool in de heenwedstrijd kan de verdediger wel bekoren.

Verhaegh hoopvol richting Anfield: 'Goede uitgangspositie'

'In Europees verband de nul houden in eigen huis is altijd goed', weet Verhaegh, die als aanvoerder negentig minuten binnen de lijnen stond tegen The Reds. Mede dankzij de Nederlander werden Roberto Firmino, Daniel Sturridge en Philippe Coutinho onschadelijk gemaakt. Het bleef echter niet bij tegenhouden. 'Idealiter hadden we gescoord. We hebben de mogelijkheden gehad', zegt de rechtsback op de clubsite.

De remise biedt perspectief met het oog op de return van komende donderdag op Anfield Road. 'De uitgangspositie is goed, al is Liverpool nog altijd de favoriet.' Ook FC Augsburg-trainer Markus Weinzierl is tevreden. 'De prestatie was goed. We speelden gedisciplineerd en met de juiste agressie. We hadden ons optreden kunnen bekronen met een doelpunt.'

De beloning moet volgens Weinzierl op Engelse bodem volgen. 'Dit is een gevaarlijk resultaat voor Liverpool, want wij hebben bijvoorbeeld aan een 1-1 gelijkspel ook genoeg.' In de groepsfase bleek FC Augsburg ook op vreemde bodem uitstekend uit de voeten te kunnen. Zo werd er gewonnen op bezoek bij AZ (0-1) en Partizan Belgrado (1-3).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.