'Vergeten' Mkhitaryan dolblij met speeltijd tegen Feyenoord

Reacties

Henrikh Mkhitaryan komt dit seizoen nog niet in de plannen van Manchester United-manager José Mourinho voor, maar mocht tegen Feyenoord weer eens in de basis beginnen. 'Het was een genot om weer te spelen', vond de Armeniër.

'Vergeten' Mkhitaryan dolblij met speeltijd tegen Feyenoord

United legde in de zomer liefst 42 miljoen euro op tafel voor de 27-jarige spelmaker, die de laatste seizoenen één van de absolute smaakmakers was bij Borussia Dortmund. Mkhitaryan heeft het echter lastig in Engeland en begon pas eenmaal in de basis van The Mancunians. In het duel met Manchester City werd hij in de rust naar de kant gehaald. Voor het Premier League-treffen met Arsenal afgelopen weekend zat hij niet eens bij de selectie.

'Het was zeer moeilijk om de ploeg vanaf de zijkant te zien spelen', vertelde de middenvelder aan BT Sport. 'Maar je moet gepassioneerd zijn, hard werken en proberen je volgende kans te grijpen.' Die kans kwam donderdagavond dan eindelijk. Mourinho had in zijn opstelling voor het Europa League-duel met Feyenoord (4-0) een plaatsje ingeruimd voor zijn peperdure aankoop.

'Het was een genot om weer te spelen en om te starten. Ik heb mijn best gedaan en denk dat dit een uitstekend resultaat is', blikte de Armeniër terug op zijn optreden. Mkhitaryan zorgde voor veel problemen in de Rotterdamse defensie en leek in de vijftigste minuut op weg naar een treffer. Na een indrukwekkende slalom werd hij - in de ogen van scheidsrechter Manuel Gräfe op correcte wijze - de weg versperd door Jens Toornstra. Evengoed werd hij door de supporters van United met ruime meerderheid verkozen tot Man of the Match.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.