Verdeeldheid binnen FC Utrecht over positie Wouters

Binnen de raad van commissarissen van FC Utrecht is verdeeldheid over het aanblijven van Jan Wouters als hoofdtrainer. Gedacht wordt aan Co Adriaanse.

Verdeeldheid binnen FC Utrecht over positie Wouters

Duidelijk is dat Wouters (51) niet kan rekenen op de onvoorwaardelijke steun. Er is grote twijfel of de zeventigvoudig Oranje-international de juiste man is om de ploeg komend seizoen verder te laten groeien, zoals het streven is. Eigenaar Frans van Seumeren speelt met de gedachte om Adriaanse aan te trekken als Wouters inderdaad zijn positie als hoofdtrainer moet opgeven.

Wouters is de opvolger van Erwin Koeman die op 18 oktober vorig jaar opstapte, omdat hij niet langer wilde samenwerken met technisch directeur Foeke Booy die inmiddels zelf is weggestuurd. Met Wouters eindigde FC Utrecht op de elfde plaats in de Eredivisie met 43 punten.

Wouters is al een tijdje mondeling akkoord met de directie en de rvc over een contract voor het nieuwe seizoen. Volgens commissaris en grootaandeelhouder Van Seumeren betreft het een deal over 'een trainerschap'. Dat betekent: als FC Utrecht er in de zomer in slaagt een nieuwe hoofdtrainer te vinden, dan keert Jan Wouters terug in de rol van assistent-trainer. (Anton Lippold) Meer over de trainersperikelen bij FC Utrecht in de nieuwe editie van Voetbal International die komende dinsdag al verschijnt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's