Verdediger Matip beëindigt magere reeks van Schalke

Schalke 04 heeft het goede resultaat in de Champions League een vervolg gegeven in de Bundesliga. Fortuna Düsseldorf ging in Gelsenkirchen onderuit (2-1).

Na een reeks van teleurstellende resultaten in de Bundesliga toonde Schalke 04 zich woensdag van zijn goede kant in de Champions League. De ploeg van trainer Jens Keller zette drie dagen na het uitduel met Galatasaray (1-1) de lijn door, maar toonde ook zijn kwetsbare kant.

Joël Matip bood Schalke 04 hoop in onzekere tijden. De verdediger drukte na een klein half uur het overwicht uit dat zijn ploeg had opgebouwd. Voor Die Königsblauen was het nog niet het bevrijdende doelpunt.

Na tien minuten in de tweede helft profiteerde Alex Bellinghausen dankbaar van de geboden vrijheid in de defensie van Schalke 04. Na de gelijkmaker van Fortuna Düsseldorf had de thuisploeg enige tijd nodig zich te herpakken. Matip bood in de 81ste minuut wederom uitkomst voor de thuisploeg, waar spits Klaas-Jan Huntelaar voor de achtste keer op rij niet tot scoren kwam.

Door de overwinning heeft Schalke 04 weer de aansluiting gevonden met de clubs die strijden om Europees voetbal. Fortuna Düsseldorf blijft middenmoter in de Bundesliga.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.