Verbijstering bij Anderlecht over het moeten overspelen van wedstrijd

Reacties

Bij Anderlecht is er met veel verontwaardiging gereageerd op de uitspraak van de Disciplinaire Raad van het Profvoetbal in België. Dat instituut heeft besloten dat het duel tussen Paars-Wit en RC Genk opnieuw moet worden gespeeld.

Verbijstering bij Anderlecht over het moeten overspelen van wedstrijd
© Pro Shots
Anderlecht
Anderlecht
2 - 1
Genk
Genk

Genk stapte naar die raad vanwege een fout van de arbitrage. Genk-speler Yira Sor scoorde op 23 december in de uitwedstrijd tegen Anderlecht uit de rebound na een strafschop, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege te vroeg inlopen. Sor was inderdaad te snel het zestienmetergebied binnengegaan, maar niemand van de arbitrage - inclusief VAR - had opgemerkt dat ook Anderlecht-spelers te vroeg waren ingelopen. De raad kwam tot de conclusie dat de spelregels niet goed zijn toegepast en dat de invloed van die fout dusdanig groot was, dat de wedstrijd moet worden overgespeeld.

De door Anderlecht ingeschakelde advocaat, Walter Damen, heeft geen goed woord over voor de beslissing. 'Dit is een verbijsterende beslissing', zegt hij tegenover Het Laatste Nieuws. 'Wat de Disciplinaire Raad hier eigenlijk zegt, is dat elke fout van een scheidsrechter vanaf nu sowieso gesanctioneerd kan worden met een fout tegen het spelregelreglement. Zo trek je de doos van Pandora open. Wij zijn ontdaan door deze beslissing. Wij gaan zeker in beroep.'

Anderlecht-eigenaar Marc Coucke heeft via X van zich laten horen na de uitspraak die nadelig is voor zijn club, die eigenlijk met 2-1 had gewonnen van Genk. 'Is de datum al bekend dat Standard - Anderlecht herspeeld wordt? Ik vraag het voor een vriend', doelt hij op een wedstrijd waarin Anderlecht benadeeld zou zijn door de arbitrage. Het is nu afwachten of meer clubs in het Belgische voetbal gaan proberen wedstrijden te laten overspelen waarin de arbitrage duidelijk een belangrijke fout heeft gemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.