Verbeek: 'Zijn geen amateurs, moeten werken voor ons geld'

Reacties

Gertjan Verbeek heeft woensdag weer eens voor opschudding gezorgd tijdens zijn persconferentie. De trainer van VfL Bochum wees suggesties om in de laatste speelronden te experimenteren resoluut van de hand.

Verbeek: 'Zijn geen amateurs, moeten werken voor ons geld'

Voor Bochum staat er de laatste drie wedstrijden in de Tweede Bundesliga weinig meer op het spel, nu nummer drie 1. FC Nürnberg in de strijd om promotie uit het zicht verdwenen is. Maar reden om de uitwedstrijd van komende vrijdag tegen Union Berlin (zesde) anders te benaderen, is het voor Verbeek niet. 'De fans hebben voor 34 wedstrijden betaald. Ze verwachten dat de trainer het beste elftal opstelt', zei de 53-jarige coach volgens Kicker.

Door diverse personele problemen zou Verbeek enkele spelers een kans kunnen geven, die er normaal niet snel aan te pas komen. Geen haar op zijn hoofd die daaraan denkt. 'We zijn geen amateurclub. We moeten werken voor ons geld, we moeten goede prestaties leveren', vervolgde Verbeek zijn relaas. 'Ik ga toch niet tegen mezelf zeggen: Hé, er heeft iemand weinig gespeeld, die laat ik nu spelen… Ik stel de sterkst mogelijke elf op', aldus de ex-trainer van onder meer AZ, Feyenoord en SC Heerenveen.

Twee weken terug was Verbeek nog zeer uitgesproken over een ander onderwerp: het wegblijven van de fans in het Ruhrstadion. Dat heeft een capaciteit van dertigduizend toeschouwers, maar was de laatste thuisduels niet eens voor de helft gevuld. Verbeek trok het zichzelf aan. 'We bieden spektakel, maar de mensen komen niet. Ik zal me moeten beraden of er nog wel een toekomst voor mij is hier.' Wellicht dat hij presteren ook in de laatste duels daarom zo hoog in het vaandel heeft staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.