Verbeek prijst zich gelukkig met aanvalsdrang Bochum

Reacties

VfL Bochum heeft aan de hand van Gertjan Verbeek vrijdag zijn eerste zege sinds 21 november verwelkomd. De Nederlandse trainer zag meer positiefs bij zijn succesvolle debuut voor eigen publiek.

Verbeek prijst zich gelukkig met aanvalsdrang Bochum

'We zijn nerveus begonnen en dat had helaas ook gevolgen', zei Verbeek na de 3-2 overwinning op Eintracht Braunschweig. De bezoekers hadden via Mirko Boland al na drie minuten de leiding genomen. 'Na een kwartier heeft mijn ploeg zich opgericht en dát gedaan wat we besproken hadden.'

Na de twee goals voor rust drukte Verbeek zijn team tijdens de pauze op het hart voor de derde treffer te gaan. Simon Terodde deed dat in de 47ste minuut. 'Je kunt niet plannen dat het zo snel gebeurt, maar daardoor kregen we wel meer vertrouwen. We hadden pech met de schoten op de paal en de lat', aldus de trainer, die in december aantrad bij de club uit de Tweede Bundesliga.

Na de aansluitingstreffer van Braunschweig in de slotfase had VfL Bochum het zwaar. 'Maar het is mij goed bevallen dat dat we ook in die periode steeds geprobeerd hebben aan te vallen', aldus Verbeek, die met zijn ploeg nu afstand heeft genomen van de gevarenzone.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.