Verbeek: 'Nu zo vaak mogelijk aan deze norm voldoen'

Gertjan Verbeek kon het jaar bijna niet beter beginnen dan met AZ een overtuigende 4-1 overwinning tegen Vitesse te boeken. De trainer van AZ zag dat het harde werken van zijn ploeg zijn vruchten heeft afgeworpen.

'Je bent altijd verwachtingsvol na vijf à zes weken geen wedstrijd te hebben gespeeld. Dan is het mooi dat AZ zo'n wedstrijd speelt. Er zat zoveel energie in. Als dat resulteert in een klinkende 4-1 overwinning, dan kun alleen maar heel blij zijn. Dit hadden we niet verwacht', aldus de opgetogen trainer na afloop van het duel.

In de eerste seizoenshelft had AZ moeite om wedstrijden te beslissen. 'We hebben de eerste seizoenshelft wel laten zien dat we aardig kunnen voetballen en dat we voor niemand onder doen, maar we hebben onszelf te weinig beloond', stelde Verbeek, die eenzelfde scenario vreesde tegen Vitesse.

'In de eerste helft gebeurde het eigenlijk ook wel. We domineerden en hadden kansen. Als je dan na rust direct ook een grote kans mist, dan vraag je jezelf wel af wat je nog meer moet doen om de wedstrijd naar jezelf toe te trekken. Maar het ging op een gegeven moment helemaal los. Jozy (Altidore, red.) kwam helemaal los. Er is niets af te dingen op deze vier doelpunten.'

Verbeek hoopt dat zijn ploeg zich op deze manier blijft manifesteren. 'Het zal moeten blijken dat dit geen incident is. Dit is de norm die we onszelf nu hebben opgelegd. Daar moeten we nu zo vaak mogelijk aan voldoen. Dan haal je meer dan genoeg punten om in het linkerrijtje mee te doen.'

AltidoreJozy Altidore was met drie doelpunten de man van de wedstrijd. 'Dit was heel goed voor de ploeg. We speelden dit seizoen al vaker zo goed als tegen Vitesse, maar toen hadden we niet altijd het geluk aan onze zijde. We hebben er veel vertrouwen in dat we deze lijn door kunnen zetten.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.