Verbeek niet meer onaantastbaar bij 1. FC Nürnberg

Reacties

Na de nieuwe nederlaag bekijkt 1. FC Nürnberg alle mogelijkheden om de dreigende degradatie te voorkomen. Ook het slachtofferen van trainer Gertjan Verbeek is niet meer ondenkbaar.

Verbeek niet meer onaantastbaar bij 1. FC Nürnberg

Verbeek trad in oktober aan als opvolger van Michael Wiesinger. Pas na de winterstop had hij zijn eerste zege te pakken. Het leek het begin van een goede reeks op weg naar lijfsbehoud. Maar na de vier overwinningen in de eerste vijf duels van 2014 kwam de klad erin. Van de laatste negen wedstrijden in de Bundesliga zijn er acht verloren gegaan. 1. FC Nürnberg staat daardoor op de zeventiende plaats, die aan het einde van de rit directe degradatie betekent.

Directeur Martin Bader sprak twee weken geleden nog zijn vertrouwen uit in Verbeek. Maar inmiddels is het krediet tanende. 'Tot nu toe was hij de juiste man. Maar nu moet hij het doen. Deze ploeg heeft hulp nodig', aldus Bader dinsdagmiddag.

Verbeek mag dan gezien worden als een welkome open persoonlijkheid die schwung heeft gebracht bij het grijze Nürnberg, de teleurstellende resultaten brengen druk met zich mee. 'We kunnen nu niet gewoon verder gaan op dezelfde weg, aangezien we onder de rode streep zijn afgegleden', zegt Bader in plaatselijke media.

De technisch directeur is te spreken over het vakmanschap en de persoonlijkheid van Verbeek. Maar tegelijkertijd wordt de vraag gesteld of er een drastische maatregel nodig is om het tij te keren. Er moet immers wat gebeuren. 'We moeten elke steen omdraaien', aldus Bader over zijn zoektocht naar een oplossing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.