Verbeek: 'Linkerrijtje raakt uit zicht, dat past niet bij AZ'

AZ-trainer Gertjan Verbeek zag ook tegen NAC Breda dat zijn ploeg 'het' kwijt is. De oefenmeester houdt zijn hart vast opdat AZ niet te veel naar beneden zakt.

'We hebben de hele tijd achter de feiten aangelopen. We zijn op dit moment niet in grootse vorm', gaf Verbeek toe. Nemanja Gudelj zette na zes minuten de 0-1 eindstand al op het scorebord. 'We zagen na de 0-1 dat het vertrouwen compleet weg was, en daar hebben we ruim een half uur last van gehad. Dan is het al bijna rust. We hebben het in de eerste helft over ons afgeroepen. Het was allemaal zo plichtmatig.'

AZ bleef op zoek gaan naar een treffer, maar dat zat er de hele wedstrijd niet in. Verbeek: 'Je kunt wel dominant zijn, maar als je zo weinig creëert en aan het begin van de wedstrijd zo gemakkelijk een doelpunt weggeeft… We wisten dat het lastig zou worden omdat NAC hier niet naartoe kwam om er muziek van te maken.'

'We hebben er alles aan gedaan, dat kan ik de jongens niet kwalijk nemen. Maar het is op dit moment niet goed genoeg om punten te pakken. We mogen ons zorgen gaan maken. De play-offs en het linkerrijtje raken uit zicht. Dat hoort niet bij AZ.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.