Verbeek krijgt meer armslag na opofferen beloftes

Reacties

VfL Bochum schrapt voor komend seizoen het tweede team. Trainer Gertjan Verbeek krijgt een deel van de uitgespaarde anderhalf miljoen euro om zijn selectie te versterken.

Verbeek krijgt meer armslag na opofferen beloftes

VfL Bochum II, dat in de Regionalliga West strijdt tegen degradatie, is volgend seizoen niet meer van de partij. De club uit de Tweede Bundesliga wil met het opofferen van het tweede elftal niet alleen de hoofdmacht, maar ook de jeugdopleiding stimuleren.

'We hebben bij elkaar zeventig spelers voor drie teams, naast de hoofdmacht de ploegen Onder-23 en Onder-19', gaf technisch directeur Christian Hochstätter uitleg. 'Als we met de profsectie van Bochum verder vooruit willen, en dat willen we, dan moeten we de jeugdopleiding professionaliseren en herstructuren.'

De drastische maatregel is ingegeven door het gebrek aan doorstroming van talenten naar de hoofdmacht. 'De afgelopen jaren hebben laten zien dat te weinig talenten – met uitzondering van de keepers - de sprong hebben kunnen maken naar de A-selectie', aldus Hochstätter.

Met het opofferen van het tweede elftal is een jaarlijkse besparing van anderhalf miljoen euro gemoeid. Een deel daarvan kan Verbeek aanwenden voor vers bloed voor zijn selectie. Een ander deel gaat naar de opleiding. 'Dit is slechts de eerste stap op weg naar de professionalisering daarvan', zei Hochstätter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.