Verbeek: 'Eerste twintig minuten zeer goed gespeeld'

1. FC Nürnberg-trainer Gertjan Verbeek heeft zijn spelers ondanks de 2-0 nederlaag tegen Bayern München een compliment gegeven voor hun goede spel.

Nürnberg ging in eigen huis tegen een klinisch Bayern uiteindelijk onderuit, maar Verbeek toonde zich op de clubwebsite vooral positief. 'We zijn sterk aan de wedstrijd begonnen en hebben in de eerste twintig minuten zeer goed gespeeld. Dat Bayern vervolgens de eerste kans direct afmaakt, dat is een kwaliteit. Voor die openingstreffer hielpen wij vier mogelijkheden om zeep.'

Direct na rust maakte Bayern de 2-0, waarna Verbeek een verloren wedstrijd speelde. 'Na die treffer was het bijna onmogelijk een goed resultaat te behalen. Bayern is nu eenmaal sterk als het in balbezit is. De laatste twintig minuten van de wedstrijd heeft Bayern gecontroleerd, maar ik moet mijn spelers een compliment geven voor de manier waarop ze zich vandaag gepresenteerd hebben.'

Moeilijk
Collega Pep Guardiola, die Arjen Robben 81 minuten liet spelen, was na afloop vooral opgelucht. 'Ik merkte direct waarom Bayern hier in de laatste zes jaar maar een keer gewonnen heeft. Nürnberg heeft zeer agressief gespeeld en direct de aanval gezocht. Daardoor hadden wij het moeilijk. Pas na de 2-0 werd het wat makkelijker voor ons. Het was op dit veld lastig om ons combinatiespel te spelen, dus hebben we het geprobeerd met lange ballen op onze geweldige kopper Mario Mandzukic. Onze instelling was geweldig.'

Kruisbandblessure
Behalve de wedstrijd verloor Verbeek tegen Bayern ook twee basisspelers. Daniel Ginczek en Timothy Chandler raakten zwaar geblesseerd. Ginczek komt vanwege een kruisbandblessure waarschijnlijk niet meer in actie dit seizoen. Door een kniekwetsuur is Chandler minimaal tien weken uitgeschakeld. Beide spelers gaan maandag onder het mes.