Verbeek kan Bayern van Robben niet stoppen, doelpunt Dost

Arjen Robben heeft met Bayern München een 2-0 zege geboekt bij het 1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek. Bas Dost was trefzeker bij VfL Wolfsburg, dat met 3-0 won van FSV Mainz 05. Borussia Dortmund haalde met 5-1 uit op bezoek bij Werder Bremen.

1. FC Nürnberg – Bayern München 0-2
Trainer Gertjan Verbeek heeft met 1. FC Nürnberg geen vuist kunnen maken tegen het oppermachtige Bayern München, dat in Nürnberg met 2-0 zegevierde. Arjen Robben begon bij Bayern in de basis en werd na 81 minuten naar de kant gehaald.

Verbeek kreeg in de eerste helft direct een aantal tegenvallers te verwerken. Door blessures moest hij twee keer noodgedwongen wisselen en bovendien incasseerde zijn elftal een tegentreffer. In de achttiende minuut opende Mario Mandzukic de score, met een volley uit een voorzet van David Alaba.

Verbeek zag dat zijn elftal geen kans had tegen Bayern

In de 49ste minuut verdubbelde Philipp Lahm de marge op aangeven van Mandzukic, die twee weken geleden op bezoek bij Borussia Mönchengladbach (2-0 winst) nog buiten de selectie gehouden werd door trainer Pep Guardiola. Koploper Bayern heeft een riante voorsprong van dertien punten opgebouwd naar nummer twee Bayer Leverkusen in de Bundesliga.

Werder Bremen – Borussia Dortmund 1-5
Borussia Dortmund heeft op bezoek bij Werder Bremen een overtuigende 5-1 zege geboekt. Hierdoor blijft de Duitse topclub derde staan in de Bundesliga.

Eljero Elia begon bij Werder in de basis. De vleugelspeler, die in de 55ste minuut werd gewisseld, leidde de openingsgoal van Dortmund in door de bal in de 26ste minuut te verspelen aan Marcel Schmelzer. Hij bediende Robert Lewandowski op maat. Vlak voor rust nam Dortmund verder afstand, toen Henrikh Mkhitaryan na een assist van Lewandowski het net vond.

Met een kopbal uit een hoekschop van Marco Reus maakte Manuel Freudrich vlak na rust aan alle spanning een einde. Na een fraaie combinatie met Reus verergerde Mkhitaryan het leed voor Werder, door de vierde Dortmund-treffer van de middag binnen te schieten. Lewandowski maakte vijf minuten voor tijd de 5-0, waarna Leven Aycicek bij zijn Bundesliga-debuut de eindstand op 5-1 bepaalde.

VfL Wolfsburg – FSV Mainz 05 3-0
Bas Dost heeft zijn eerste basisplek van het seizoen opgeluisterd met een goal. De Nederlandse spits besliste het duel na 66 minuten met de 2-0, waarna Luiz Gustavo de eindstand bepaalde op 3-0. In de 78ste minuut werd Dost gewisseld.

Dost stond voor het eerst dit seizoen in de basis en scoorde direct

Even voor de goal van Dost opende Ricardo Rodriguez de score. Hij schoot na 59 minuten raak vanaf de penaltystip. Omdat de voorsprong van Wolfsburg niet meer in gevaar kwam, maakte de thuisploeg een einde aan een serie van drie duels zonder zege. De laatste twee waren bovendien verloren.

Door de overwinning is Wolfsburg nu nog wel zesde, maar achterhaalt de ploeg van Dost Borussia Mönchengladbach qua punten. Mainz stond voorafgaand aan het duel van zaterdag in punten gelijk met Wolfsburg maar moet een gaatje laten vallen.