Verbeek: 'Absoluut interesse in bondscoachschap Marokko'

Reacties

De Marokkaanse voetbalbond heeft Pim Verbeek tevergeefs verzocht de eerstkomende oefeninterland, op 5 maart tegen Gabon, als interim-bondscoach te fungeren. De 57-jarige Rotterdammer is favoriet voor de opvolging van de eind 2013 gestopte Rachid Taoussi.

Verbeek: 'Absoluut interesse in bondscoachschap Marokko'

'Ondanks het dringende verzoek heb ik besloten het níét te doen. Omdat het in eerste instantie voor slechts een wedstrijd zou zijn', zegt Verbeek in gesprek met Voetbal International. De voormalige oefenmeester van onder meer Feyenoord, Fortuna Sittard en de landenteams Zuid-Korea en Australië is sinds 2010 werkzaam als technisch directeur van de Marokkaanse bond.

'En ik vind dat die oefeninterland tegen Gabon moet worden geleid door iemand die ook de voorbereiding op de Afrika Cup 2015 (Marokko is als gastheer automatisch geplaatst, red.) op zich gaat nemen.' Hassan Benabicha, oud-international en huidig coach van Marokko Onder-20, zal volgende maand als interim fungeren.

Met wat geluk was Verbeek al in november aangesteld als bondstrainer van De Leeuwen van de Atlas. De presidentsverkiezingen bij de Marokkaanse voetbalfederatie werden door de FIFA evenwel illegaal, dus ongeldig verklaard. 'Tot de nieuwe verkiezingen, op 25 maart, kunnen ze bij de bond geen beslissingen nemen', weet Verbeek. 'Maar in Marokko rekent de publieke opinie erop dat de man die in november tot preses werd gekozen, ook nu zal winnen. Dan wordt tevens een nieuw bestuur geformeerd, dat over de benoeming van de bondscoach gaat.'

'Ja, ik heb aangegeven absoluut geïnteresseerd te zijn in die functie', vervolgt Verbeek. 'Ik werk hier al ruim drie jaar als technisch directeur. Ik ken de weg, de mensen en ook de internationals. Marokko staat aan het begin van een nieuwe cyclus: Afrika Cup 2015 en plaatsing voor 2017, kwalificatie WK 2018. Ik zou heel graag aanblijven, maar dan wel als bondcoach, géén interim. Met mensen binnen de voetbalbond heb ik goede gesprekken gevoerd over de toekomst. Het is nu afwachten hoe de zaken volgende maand lopen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.