Verbazing over negeren Chiellini: 'Een belediging voor de koning'

Reacties

De UEFA maakte dinsdag het Team van het EK bekend en kampioen Italië is met vijf spelers hofleverancier. Giorgio Chiellini ontbreekt en dat zorgt in Turijn en omstreken voor onbegrip.

Verbazing over negeren Chiellini: 'Een belediging voor de koning'
© Pro Shots

De 36-jarige Chiellini vormde op het EK een ijzersterk duo met Leonardo Bonucci, met wie hij ook samenspeelt bij Juventus, en toonde zich met de aanvoerdersband om zijn arm de ware leider van de Azzurri. De UEFA heeft hem echter niet geselecteerd voor het sterrenelftal: de bond koppelde Bonucci aan Harry Maguire, die met Engeland de finale verloor.

De Italiaanse kranten schenken deze woensdag aandacht aan het negeren van Chiellini: de ene krant wat meer dan de andere. Tuttosport, dat wordt uitgegeven in Turijn, pakt er flink mee uit en zet de Juventus-routinier met een kroon op zijn hoofd op de voorpagina. 'Een belediging voor de koning', zo noemt Tuttosport het ontbreken van Chiellini in het sterrenteam.

Chiellini droeg de EK-titel op aan Davide Astori, de voormalig aanvoerder van Fiorentina die in 2018 overleed aan een hartstilstand. 'Deze prijs dragen wij op aan Davide. Een jongen zoals wij. Een van ons, voor altijd', schreef captain Chiellini op Twitter bij een video van zijn toespraak. Na zijn woorden kon de routinier rekenen op een groot applaus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.