Ventura leeft mee met Oranje: 'Thuisland van het voetbal'

Reacties

Giampiero Ventura betreurt de teloorgang van het Nederlands elftal. De Italiaanse bondscoach, die dinsdagavond (20.45 uur) met zijn ploeg in De Arena aantreedt tegen Oranje, hoopt dat de ploeg van interim-bondscoach Fred Grim revanchegevoelens koestert.

Ventura leeft mee met Oranje: 'Thuisland van het voetbal'

Waar Italië dankzij een 2-0 overwinning op Albanië afgelopen vrijdag weer een nieuwe stap zette richting plaatsing voor het WK 2018, is dat toernooi voor Nederland ver weg. De nederlaag van Oranje in Bulgarije leidde behalve tot het ontslag van bondscoach Danny Blind ook tot een beroerde positie in kwalificatiegroep A.

Ventura vreest niet voor een extra gemotiveerd elftal dinsdagavond, integendeel. 'Het is juist goed dat Oranje zich wil revancheren na de nederlaag tegen Bulgarije. Het is goed om te weten waar we staan. Daar kom je achter als je tegen een agressief team speelt. Het Nederlands elftal heeft genoeg kwaliteit om het ons lastig te maken', is de 69-jarige Italiaan stellig op zijn persconferentie.

Ventura realiseert zich goed dat het Nederlandse voetbal een beroerde periode doormaakt. 'Als een land als Nederland, het thuisland van het voetbal, het EK mist en ook het WK dreigt mis te lopen, zit je in een hele lastige situatie', meent Ventura, die afgelopen zomer het stokje overnam van Antonio Conte als bondscoach van de Italianen. 'Maar de Nederlanders hebben ons geleerd dat je je na een negatieve ervaring moet revancheren. Ik hoop dat ze dat kunnen.'

Hoedt
Vanuit zijn functie als bondscoach volgt Ventura het Italiaanse voetbal op de voet. Zo ook het Lazio van Stefan de Vrij en Wesley Hoedt. Laatstgenoemde maakt dit seizoen indruk op de Italiaanse bondscoach. 'In zijn eerste jaar in Italië heeft Wesley Hoedt zijn waarde bewezen. Ik vind dat hij het goed heeft gedaan. Hij speelt bij een sterk team. Zijn ploeggenoten zijn ook zeer te spreken over hem. Hij is niet voor niets geselecteerd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.