Vennegoor voorkomt stunt Aberdeen en De Visscher

Aberdeen en Celtic moeten op herhaling in de kwartfinale van de Schotse FA Cup. Aberdeen dacht te gaan winnen dankzij een late treffer van Jeffrey de Visscher, maar in de laatste minuut zorgde Jan Vennegoor of Heselink voor de gelijkmaker: 1-1.

Vier Nederlanders verschenen aan de aftrap: Karim Touzani en De Visscher namens Aberdeen en Evander Sno en Vennegoor bij Celtic. De bezoekers waren lange tijd de betere ploeg op Pittodorie, maar doelman Derek Soutar lag in de weg op inzetten van Vennegoor en Sno, terwijl Scott McDonald het aluminium raakte.

In de 78ste minuut scoorde Aberdeen. De Visscher ging een combinatie aan met Lee Miller, waarna hij rustig de bal onder keeper Artur Boruc door schoof. Maar in de slotseconden was Vennegoor als eerste ter plekke om een voorzet van invaller Giorgios Samaras in het doel te tikken: 1-1.