Veertiger Totti nog zo fit als een hoentje: 'Voel me pas 25'

Francesco Totti speelde donderdag de volledige negentig minuten in zijn eerste wedstrijd als veertiger. De spelmaker van AS Roma had een direct aandeel in drie van de vier doelpunten die de thuisploeg maakte in de Europa League-wedstrijd tegen het Roemeense Astra Giurgiu (4-0).

Totti, die onder meer aan de basis stond van de 1-0 van Kevin Strootman, benadrukte na afloop in gesprek met Sky Sport Italia dat hij zich zo fit als een hoentje voelt. 'In de eerste helft grapte ik langs de lijn dat ik me zelfs op mijn 25ste niet zo goed voelde. Mijn vorm is prima en mijn benen deden zelfs na negentig minuten geen pijn.'

Niet geheel verrassend riepen televisiekijkers Totti uit tot Man van de Wedstrijd. De aanvoerder won de verkiezing met een Noord-Koreaanse meerderheid van negentig procent van de stemmen. 'Dat is heel mooi, dat betekent dat ik goed speelde. Het allerbelangrijkste is dat we een overtuigende uitslag hebben neergezet.'

Coach Luciano Spalletti, die Totti normaal gesproken niet als basisspeler gebruikt, vond een bijzondere manier om zijn spelers te motiveren. 'Ik vroeg Bogdan Lobont om de Roemeense media een beetje in de gaten te houden, voor bijvoorbeeld mogelijke mutaties in de opstelling. Bogdan liet ons weten dat ze er in Roemenië van uitgingen dat wij last zouden hebben van de naweeën van Totti's feest. Dat gebruikte ik als motivatie.'

Lees hier het Totti-verhaal in de VI van deze week: 'Francesco Totti, de eeuwige legende van de eeuwige stad.'