Strootman en Totti bezorgen AS Roma makkelijke avond

Reacties

Kevin Strootman heeft AS Roma met een doelpunt de weg gewezen in het thuisduel met Astra Giurgiu: 4-0. Bram Nuytinck speelde met Anderlecht gelijk tegen Saint-Étienne (1-1).

Strootman en Totti bezorgen AS Roma makkelijke avond

AS Roma – Astra Giurgiu 4-0
De Romeinen begonnen met de veertigjarige Francesco Totti in de basis en dat bleek een goede keuze. Totti nam na een kwartier een vrije trap, die door Strootman bij de tweede paal werd binnengewerkt. De Italiaanse maestro was ook betrokken bij de tweede en vierde treffer van de thuisploeg, die gemaakt werden door Federico Fazio en Mohamed Salah. Tussendoor had Fabrício de thuisploeg een handje geholpen door de 3-0 in eigen doel te werken.

In de andere wedstrijd van Groep E hielden Austria Wien en Viktoria Plzen elkaar op een doelpuntloos gelijkspel. Austria en Roma staan daardoor bovenaan de groep met beiden vier punten uit twee duels. Roma is op basis van het doelsaldo de koploper.

Saint-Étienne – Anderlecht 1-1
Bram Nuytinck begon in de basis bij de bezoekers die hun eerste duel in Groep C wonnen van FK Qabala. Na een uur spelen maakte Youri Tielemans vanaf de strafschopstip het eerste doelpunt van de wedstrijd. Oussama Tannane viel in de 77ste minuut in en zag zijn ploeg in de absolute slotfase nog een gelijkspel uit het vuur slepen door een doelpunt van Nolan Roux.

FSV Mainz 05 boekte eerder op de avond een 2-3 uitzege op Qabala. De Duitsers hebben na twee duels nu vier punten in Groep C, net als Anderlecht. Saint-Étienne staat met twee punten op een derde plaats.

Timo Letschert mocht voor het eerst centraal in de verdediging van Sassuolo spelen.
Timo Letschert mocht voor het eerst centraal in de verdediging van Sassuolo spelen.

RC Genk - Sassuolo 3-1
Timo Letschert mocht voor het eerst in het centrum van de defensie beginnen bij Sassuolo, maar dat liep niet uit op een succes. De 23-jarige verdediger, die overkwam van FC Utrecht, kon niet voorkomen dat zijn ploeg binnen een uur al drie goals moest incasseren van Nikolaos Karelis, Leon Bailey en Thomas Buffel. De goal van Matteo Politano kwam vervolgens te laat voor de Italianen, die de 3-0 zege op Athletic de Bilbao in Groep F zo geen vervolg konden geven.

Athletic de Bilbao - Rapid Wien 1-0
Een doelpunt van Beñat in de 59ste minuut leek genoeg voor de overwinning van de Basken, die zich daarmee revancheerden voor de ruime nederlaag tegen Sassuolo in het openingsduel van Groep F. Alle vier de ploegen van die groep komen daarmee op drie punten na twee duels.

Overige uitslagen:

Groep B
FK Astana – Young Boys 0-0
Olympiakos Piraeus – APOEL Nicosia 0-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.