Veertien verliespartijen bij de jaarwisseling: dat zijn ze bij United niet gewend

Reacties

Voor Manchester United heeft het eerste deel van dit seizoen meer teleurstellingen dan hoogtepunten opgeleverd. In alle competities ging de ploeg van Erik ten Hag tot dusver al veertien keer onderuit. Niet vaak slikte United voor de jaarwisseling al zó veel nederlagen.

Veertien verliespartijen bij de jaarwisseling: dat zijn ze bij United niet gewend
© Pro Shots
Nottingham Forest
Nottingham Forest
2 - 1
Manchester United
Manchester United

United sloot 2023 zaterdagavond af met een 2-1 verliespartij bij Nottingham Forest, wat de negende nederlaag in de Premier League betekende. United verloor verder ook al vier keer in de Champions League (waarin het als laatste eindigde in de groep) en één keer in het League Cup-toernooi. Na 28 wedstrijden in dit seizoen heeft United dus precies de helft verloren: veertien keer.

De laatste keer dat United bij het ingaan van een nieuw kalenderjaar al vaker verloren had in een seizoen, was in 1930/31. Eind december stond de teller toen al op achttien nederlagen. Het was het seizoen waarin United uiteindelijk onderaan eindigde in de First Division.

Voor Nottingham Forest betekende de zege van zaterdagavond, die binnengehaald werd doordat de enige twee schoten op doel ook twee doelpunten opleverden, de eerste Premier League-overwinning op United sinds december 1994. Daarna volgde er een reeks van negen wedstrijden zonder zege op de recordkampioen.

De eerstvolgende wedstrijd van United is op maandag 8 januari. In het FA Cup-toernooi wacht dan een uitduel bij Wigan Athletic.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.