Veertien spelers mogen Manchester City verlaten

Bij Manchester City, club van Oranje-international Nigel de Jong, valt komende zomer een flink aantal personele mutaties te verwachten. Liefst veertien spelers mogen uitkijken naar een andere werkgever.

Veertien spelers mogen Manchester City verlaten

Dat is te lezen in Voetbal International 20. Onder anderen Shaun Wright-Phillips, Micah Richards, Craig Bellamy (foto) en Patrick Vieira zullen worden verkocht wanneer het ambitieuze Manchester City een acceptabele prijs kan ontvangen. Manager Roberto Mancini zal de transferopbrengsten gebruiken om de selectie verder naar zijn hand te zetten.

Het aantrekken van de Spaanse Liverpool-spits Fernando Torres heeft prioriteit voor de Italiaan, die ook Real Madrid-aanvaller en Argentijns international Gonzalo Higuaín graag naar Engeland ziet komen. Zij gelden als potentiële opvolgers van de Braziliaan Robinho, die momenteel uitgeleend is aan Santos (Brazilië) en ondanks een doorlopend contract - tot 2011 - niet voorkomt in de plannen van Mancini.

Ook Jô, Stephen Ireland, Martin Petrov, Valeri Bojinov, Felipe Caicedo, Sylvinho, Nedum Onuoha en Kelvin Etuz hebben op Mancini onvoldoende indruk gemaakt om te mogen blijven. De Duitse international Jérôme Boateng (21) van Hamburger SV is de eerste aankoop van City voor het nieuwe seizoen. De verdediger kostte ruim twaalf miljoen euro.

Manchester City eindigde afgelopen seizoen op de vijfde plaats in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen