Veerkrachtig West Ham spaart Van Gaal, Everton onderuit

West Ham United heeft een punt overgehouden aan het uitduel met Norwich City. The Hammers poetsten in het laatste kwartier een 2-0 achterstand weg, maar konden niet profiteren van de misstap van Manchester United. Everton ging in eigen huis onderuit tegen West Bromwich Albion.

Norwich City - West Ham United 2-2
De nummer achttien van de Premier League koerste na rust af op de zevende overwinning van het seizoen toen het via goals van Robert Brady en Wesley Hoolahan aan een 2-0 voorsprong kwam. De bezoekers knokten zich na de tegentreffers in de 55ste en 65ste minuut echter terug in het duel.

Dimitri Payet verzorgde ruim een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer, waarna aanvoerder Mark Noble de stand met een vlammend schot vanaf de rand van het strafschopgebied gelijk trok. De 28-jarige middenvelder bezorgde zijn ploeg daarmee een punt, waardoor The Hammers in de subtop staan.

West Ham bezet na 26 speelronden namelijk de zevende plaats. Manchester United, dat eerder op de dag met 2-1 van Sunderland verloor, blijft door het gelijkspel van West Ham echter wel vijfde met een punt voorsprong die ploeg. Norwich bivakkeert nog altijd in de degradatiezone, met 24 punten op de achttiende plaats.

Everton - West Bromwich Albion 0-1
Een vroege goal van José Salomón Rondón bleek voor West Bromwich Albion genoeg om met de zege te vertrekken uit Goodison Park. De 26-jarige spits liep de bal met de borst over de lijn, nadat ex-NEC'er Jonas Olsson een hoekschop richting de rechterbovenhoek had gekopt.

West Brom komt door de achtste competitiezege van dit seizoen op 32 punten en dat is goed voor de dertiende plaats, al kan Chelsea (dat om 18.30 uur Newcastle United treft) bij een zege nog over de The Baggies heen. Everton - voor de 26ste speelronde nog achtste - daalt door de resultaten op de andere velden af naar de tiende plaats.