Veelvraat Lammers velt enorm veerkrachtig tiental Den Bosch

FC Den Bosch houdt een flinke kater over aan het uitduel met Jong PSV. Met tien man maakten de bezoekers een 4-0 achterstand goed, maar gingen de Bosschenaren door een vierde goal van Sam Lammers alsnog onderuit.

Door een loepzuivere hattrick van de pas negentienjarige spits Lammers (foto), een rode kaart voor Den Bosch-back Jeremy Fernandes én de 4-0 van Philippe Rommens zaten de beloften van PSV na 45 minuten in een heel comfortabele zetel. De 4-1 van Zija Azizov in de absolute slotfase van de eerste helft gaf het tiental echter genoeg vertrouwen in een betere tweede helft.

En die kwam er ook. Wat heet: Den Bosch kwam via Ben Santermans, Romero Regales (strafschop) en Bart Biemans binnen het kwartier na de pauze terug tot 4-4. Lammers weigerde echter mee te werken aan het Bosche sprookje en eiste de schijnwerpers weer op met een goal. Met zijn vierde treffer van de wedstrijd bepaalde hij de eindstand in de 64ste minuut op 5-4.

Jong Ajax bleef tegen FC Emmen steken op een gelijkspel.