Veel vraagtekens rond Eredivisie-nieuwkomer Willem II

Reacties

Willem II startte afgelopen maandag met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, maar de Tilburgse club is nog lang niet gereed. Coach en technisch manager Jurgen Streppel begroette nagenoeg dezelfde selectie als die vorig seizoen kampioen werd in de Eerste Divisie.

Veel vraagtekens rond Eredivisie-nieuwkomer Willem II

Belangrijkste afwezige: Ruud Boymans. De 25-jarige spits die vorig jaar gehuurd werd van AZ, heeft zoals bekend de overstap gemaakt naar FC Utrecht. Opvulling van de spitspositie heeft daarom prioriteit voor Streppel, al verwacht hij niet dat de Tilburgers op korte termijn een vervanger aan zullen stellen. De club heeft weinig geld en wil per se de goede keuze maken. Willem II is ook nog altijd op zoek naar een nieuwe doelman. Feyenoord-goalie Kostas Lamprou (22) geldt als een van de kandidaten om Ruud Swinkels (26) op te volgen.

Die laatste trainde maandag overigens wel mee met de selectie van Streppel, al is dat volgens de club slechts om hem de kans te bieden zijn conditie op peil te houden. De Brabander komt volgens Streppel niet in aanmerking voor een langer verblijf. Ook Tim Cornelisse (36) maakte zijn opwachting op het trainingsveld. De verdediger is met Willem II in onderhandeling over een nieuw contract.

Behalve op sportief vlak, heeft Willem II ook andere zorgen. Afgelopen maandag was nog altijd geen nieuwe hoofdsponsor gevonden. Volgens algemeen directeur Berry van Gool is de club in gesprek met diverse partijen, maar is er nog geen concreet zicht op een nieuwe naamgever op het shirt. In de tweede helft van afgelopen seizoen sierde de naam van een lokale kapper op het tricot, maar nu de Tilburgers in de Eredivisie spelen hoopt Willem II op een naamgever die financieel meer te bieden heeft.

Mede vanwege het uitblijven van een geldschieter bedraagt de spelersbegroting vooralsnog slechts ruim twee miljoen euro. Dat is ongeveer vijfhonderdduizend euro minder dan in het laatste jaar dat Willem II op het hoogste niveau actief was, het seizoen 2012/13. 'We hopen zo snel mogelijk een nieuwe hoofdsponsor te vinden', reageert Van Gool. 'Maar dat blijkt vooralsnog geen makkelijke opgave.'

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.