Varkens op het veld bij Coventry, Paashumor bij de Rebellen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Varkens op het veld bij Coventry, Paashumor bij de Rebellen

• De League One-wedstrijd tussen Coventry City en Charlton Athletic moest vrijdagmiddag uitgesteld worden nadat de aanwezige supporters het veld omtoverden tot een weiland. Uit protest tegen de slechte prestaties van hun ploeg gooiden ze voor de tweede keer dit seizoen een leger aan plastic varkentjes op het veld. Het voorkwam niet dat Coventry na een 1-1 gelijkspel zeker is van degradatie.

• Waar het elftal van Ajax jaagt op de titel in de Eredivisie, heeft de E-sporter van de Amsterdamse club de eerste editie van de FIFA-competitie gewonnen. Dani Hagebeuk won met 4-0 van SC Heerenveen en is drie wedstrijden voor het eind door zijn ongeslagen status zeker van het kampioenschap.

'Messi begon als een buitengewone speler, maar is nu nog beter. Hij heeft zich ontwikkeld tot de beste speler in de geschiedenis. Alleen zijn dribbels al zijn ongeëvenaard. Mijn mond viel open toen ik dat voor het eerst zag op de training.'
• Deze lofzang voor Lionel Messi komt van zijn voormalige ploeggenoot Xavi. De middenvelder, spelend voor Al-Sadd in Qatar, geeft verder aan dat we hem wel eens terug kunnen zien als trainer. 'Ik ben gegrepen door het voetbalvirus. Ik ben nog niet klaar op het veld, maar dit is waarschijnlijk wel mijn laatste jaar. Daarna is de kans groot dat ik in de dug-out ga zitten.' (Mundo Deportivo)

• Bij FC de Rebellen, dat de kleedkamerverhalen naar het theater haalt, heerst de voetbalhumor. Speciaal voor het Paasfeest heeft aanvoerder Marcel Meeuwis de eieren uit de kast gehaald, tot groot vermaak van John de Wolf.

'In 1994 was het nog te vroeg, maar in 2026 kan onze tijd zijn gekomen. Tegen die tijd zijn we een grote speler en kunnen we praten over het winnen van het WK.'
• Bondscoach Bruce Arena van de Verenigde Staten denkt dat Team USA over negen jaar tot de favorieten op het WK moet worden gerekend. Samen met Canada en Mexico hebben de Verenigde Staten zich opgeworpen als organisator. (ESPN)

Borussia Dortmund is onder de indruk van een fraai gebaar uit Irak.

Jelle Van Damme schrok zich deze week rot. De verdediger van Los Angeles Galaxy werd voor de gek gehouden door een journaliste.

• Na de wedstrijd tegen Schalke 04 gingen Ajacieden donderdag de strijd aan om shirtje te ruilen met Klaas-Jan Huntelaar, die inviel tegen de Amsterdammers. 'Ik heb er wel een paar gewisseld, ja', zegt de Achterhoeker in gesprek met De Telegraaf. 'Ik heb zelf de shirtjes van Donny van de Beek en Justin Kluivert.'

• In de Hongaarse tweede divisie viel een doelpunt dat werkelijk een traktatie is voor het oog. Péter Szakály was de maker.

Maxim Gullit, de zoon van Ruud Gullit, verruilt AFC voor AZ. Gullit junior zal komend seizoen deel uitmaken van AZ Onder 17, zo weet het Noordhollands Dagblad. Maxim Gullit is afkomstig uit Gullits derde huwelijk, met Estelle Cruijff.

• Italiaanse media voorspellen dat de twist tussen Internazionale en AC Milan van zaterdag wereldwijd ongeveer 862 miljoen kijkers zal trekken, hetgeen een record voor de derby zou betekenen. De aftrap in San Siro is al om 12.30 uur, zodat de Chinese liefhebber niet hoeft op te blijven om de actie te aanschouwen. Zowel Internazionale als AC Milan heeft een Chinese eigenaar, de laatste club officieel sinds donderdag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.